Daphne Kamp

Daphne Kamp (1975)  is conceptontwikkelaar en uitvoerder van culinaire concepten die raakvlakken hebben met kunst en theater. Ze studeerde Nederlands om haar leeslust een plek te geven maar koos de theatrale keuken als werkterrein. Met opdrachtgevers als Oerol en Amaro Creative Industries met wie ze werkte voor onder anderen de Parade, Lowlands en verschillende theatergezelschappen, waar ze niet alleen conceptueel en uitvoerend bij betrokken is maar vaak ook in zakelijk opzicht een leidende rol heeft.

'Van jongs af aan heb ik de liefde voor muziek beeldende kunst literatuur theater natuur en goed eten meegekregen. In mijn werk streef ik het liefst naar een combinatie van deze elementen. Samen eten en drinken in een ongedwongen sfeer is een manier om diverse soorten mensen samen te brengen, elkaar te laten ontmoeten en te leren kennen. Ik hou ervan om totaalconcepten te bedenken waarbij ontwerp vormgeving inhoud en uitvoering zorgvuldig zijn doordacht en met liefde voor detail worden uitgevoerd.'

'Het paviljoen zie ik voor me als een laagdrempelige plek waar mensen van divers pluimage met verschillen in leeftijd achtergrond interesses en financiele situatie zich thuis voelen. Toegankelijk maar ook altijd prikkelend en inspirerend.'

'Ik heb ruime ervaring in het vanuit niets opbouwen van tijdelijke restaurants op locatie in tenten op festivals, lege loodsen of hallen of braakliggende terreinen en het aansturen van grote crews. Ik vind het fijn om samen te werken met verschillende soorten mensen met diverse achtergronden en interesses en samen bijzondere plannen uit te werken.'

'Ik denk dat het goed is voor Bergen om een plek te hebben waar fris en eigenzinnig geprogrammeerd wordt als aanvulling op het culturele establishment.'

'Sinds 2007 ben ik zelfstandig aan het werk. Voornamelijk met opdrachten waarin ik culinaire concepten met raakvlakken kunst en theater ontwikkel en uitwerk onder anderen voor de volgende opdrachtgevers  oerol

2017 - heden

Hoofd horeca

  • Coördineren van alle food beverage van het festival, cateraars en barren op de festivalterreinen;
  • Bepalen assortiment look and feel crewcatering;
  • Theatervoorstellingen met eten en drinken;
  • Culinaire concepten.

2014 - 2015

Financiën en horeca

  • Verwerken en administreren alle geldstromen van de horeca tijdens het festival.

2011 - 2012

Catering

  • Atelier Oerol met D-Buster.

2010

Kytopia koken

  • Participatie in voorstelling crewcatering met D-buster en  Amaro Creative Industries.

2007 - heden

Uitwerken, produceren, coördineren en uitvoeren culinaire projecten.

  • Financiële administratie werven aansturen crew zeefdrukatelier;
  • Merchandise voor Budweiser WK Qatar.

2023

Lowlands Pressguest, Biddinghuizen

2007 - 2008 - 2018 - 2022

Eurosonic Noorderslag

  • Catering crew en artiesten
  • Artistvillage groningen

2013 - 2023

Down the rabbit hole

  • Artiestencatering

2016

Creatieve workshops

  • Idyllisch veldje 

2018 - 2022

Trojan wars theatertournee crew publiekscatering

  • Het nationale theater

2020 - 2021

Borgen theatertournee

  • Catering publiek en crew regie serveersysteem in voorstelling Noord Nederlands Toneel

2016 - 2017

Accattone Ruhrtriennale Dinslaken

  • Catering publiek crew artiesten

2015

Into the great wide open

  • catering publiek artiesten

2011 - 2012

Restaurant Amaro.  de Parade

  • Publiekscatering

2007 - 2014

Winterparade

Tafel van de idee - Theatrale publiekscatering

2008 - 2014

Ventura Lambrate Milaan

  • Publiekscatering

2013 - 2014

Robodock festival

1999 - 2012

Geldstromen tijdens Festival

  • Financiële administratie 

Opleidingen

Universiteit van Amsterdam

  • Bachelor Nederlandse taal en cultuur
  • Minor spaans

Opgegroeid in Bergen

  • Lagere school op de vrije school
  • vwo op de Berger Scholengemeenschap

Sinds 1995 woonachtig in Amsterdam