Daphne Kamp (1975) is conceptontwikkelaar en uitvoerder van culinaire concepten die raakvlakken hebben met kunst en theater. Ze studeerde Nederlands om haar leeslust een plek te geven maar koos de theatrale keuken als werkterrein. Met opdrachtgevers als Oerol en Amaro Creative Industries met wie ze werkte voor onder anderen de Parade, Lowlands en verschillende theatergezelschappen, waar ze niet alleen conceptueel en uitvoerend bij betrokken is maar vaak ook in zakelijk opzicht een leidende rol heeft.
'Van jongs af aan heb ik de liefde voor muziek beeldende kunst literatuur theater natuur en goed eten meegekregen. In mijn werk streef ik het liefst naar een combinatie van deze elementen. Samen eten en drinken in een ongedwongen sfeer is een manier om diverse soorten mensen samen te brengen, elkaar te laten ontmoeten en te leren kennen. Ik hou ervan om totaalconcepten te bedenken waarbij ontwerp vormgeving inhoud en uitvoering zorgvuldig zijn doordacht en met liefde voor detail worden uitgevoerd.'
'Het paviljoen zie ik voor me als een laagdrempelige plek waar mensen van divers pluimage met verschillen in leeftijd achtergrond interesses en financiele situatie zich thuis voelen. Toegankelijk maar ook altijd prikkelend en inspirerend.'
'Ik heb ruime ervaring in het vanuit niets opbouwen van tijdelijke restaurants op locatie in tenten op festivals, lege loodsen of hallen of braakliggende terreinen en het aansturen van grote crews. Ik vind het fijn om samen te werken met verschillende soorten mensen met diverse achtergronden en interesses en samen bijzondere plannen uit te werken.'
'Ik denk dat het goed is voor Bergen om een plek te hebben waar fris en eigenzinnig geprogrammeerd wordt als aanvulling op het culturele establishment.'
'Sinds 2007 ben ik zelfstandig aan het werk. Voornamelijk met opdrachten waarin ik culinaire concepten met raakvlakken kunst en theater ontwikkel en uitwerk onder anderen voor de volgende opdrachtgevers oerol
2017 - heden
Hoofd horeca
- Coördineren van alle food beverage van het festival, cateraars en barren op de festivalterreinen;
- Bepalen assortiment look and feel crewcatering;
- Theatervoorstellingen met eten en drinken;
- Culinaire concepten.
2014 - 2015
Financiën en horeca
- Verwerken en administreren alle geldstromen van de horeca tijdens het festival.
2011 - 2012
Catering
- Atelier Oerol met D-Buster.
2010
Kytopia koken
- Participatie in voorstelling crewcatering met D-buster en Amaro Creative Industries.
2007 - heden
Uitwerken, produceren, coördineren en uitvoeren culinaire projecten.
- Financiële administratie werven aansturen crew zeefdrukatelier;
- Merchandise voor Budweiser WK Qatar.
2023
Lowlands Pressguest, Biddinghuizen
2007 - 2008 - 2018 - 2022
Eurosonic Noorderslag
- Catering crew en artiesten
- Artistvillage groningen
2013 - 2023
Down the rabbit hole
- Artiestencatering
2016
Creatieve workshops
- Idyllisch veldje
2018 - 2022
Trojan wars theatertournee crew publiekscatering
- Het nationale theater
2020 - 2021
Borgen theatertournee
- Catering publiek en crew regie serveersysteem in voorstelling Noord Nederlands Toneel
2016 - 2017
Accattone Ruhrtriennale Dinslaken
- Catering publiek crew artiesten
2015
Into the great wide open
- catering publiek artiesten
2011 - 2012
Restaurant Amaro. de Parade
- Publiekscatering
2007 - 2014
Winterparade
Tafel van de idee - Theatrale publiekscatering
2008 - 2014
Ventura Lambrate Milaan
- Publiekscatering
2013 - 2014
Robodock festival
1999 - 2012
Geldstromen tijdens Festival
- Financiële administratie
Opleidingen
Universiteit van Amsterdam
- Bachelor Nederlandse taal en cultuur
- Minor spaans
Opgegroeid in Bergen
- Lagere school op de vrije school
- vwo op de Berger Scholengemeenschap
Sinds 1995 woonachtig in Amsterdam